Smart Shipping Hackathon, 26-27 november 2020 (online event)

  • 26 oktober 2020

De Vlaamse Waterweg nv, EY en Antwerp Management School nodigen u uit voor de eerste internationale, online Smart Shipping hackathon op 26 en 27 november 2020.

Vlaanderen beschikt over zo’n 1000 km bevaarbare binnenwateren. En hoewel er dankzij de binnenvaart al heel wat vrachtverkeer op de wegen wordt vermeden, heeft deze vervoersmodus nog veel meer potentieel om de mobiliteits- en ecologieproblematiek in Vlaanderen te verbeteren. Eén van de innovaties die dit potentieel kan realiseren, is Smart Shipping dat de ambitie heeft om alle vormen van geautomatiseerd varen op een veilige manier mogelijk te maken. Deze innovatie stelt ons voor enkele uitdagingen waaronder communicatie tussen bemande en onbemande schepen, verkeersplanning en de passage van sluizen.

Tijdens de online Smart Shipping Hackathon willen we samen nadenken over deze uitdagingen om zo het gebruik van geautomatiseerde schepen verder uit te rollen. Gedurende 48u zullen (internationale) teams een oplossing ontwikkelen voor vier concrete uitdagingen.

Interesse? Schrijf u in!

Kom mee nadenken over dit uitdagende vraagstuk en draag uw steentje bij aan de toekomst van de binnenvaart via dit unieke networkingevent.

Meer info en registratie via: smartshipping-hackathon.com